Gepubliceerd op 15-07-2020

Verdiepingstraject voor na coronabezinning

Hemelsbreed Arnhem organiseert vanaf september 2020 het traject: ‘op zoek naar verdieping, geloof en leven. In dit traject wil Hemelsbreed mensen begeleiden en inspireren in hun eigen zoektocht naar verdieping, geloof en leven.

Deelnemers krijgen een persoonlijke coach, bezoeken workshops, gaan een weekend naar het klooster en wisselen samen ervaringen uit.

Persoonlijke zoektocht

Het verdiepingstraject ‘Op zoek naar verdieping, geloof en leven’ is bedacht door Pieter van der Toorn, kerkelijk werker bij Hemelsbreed. Het idee voor dit verdiepingstraject ontstond eerder dit jaar.  “Ik ervaar vaak dat geloven heel veel toegevoegde waarde kan hebben. Maar ook dat het soms een zoektocht is. Dan is het juist fijn dat er iemand naast je staat die je begeleidt in je zoektocht en waar je met je vragen bij terecht kunt. Deze mensen willen we een traject aanbieden met daarin zowel inspiratie als begeleiding” licht Pieter toe.

Geen cursus

Het traject is geen cursus, en het gaat er dus niet om dat je bepaalde geloofsovertuigingen leert. Pieter: “we willen vooral handvatten en begeleiding geven in de persoonlijke zoektocht”. Het traject is opgebouwd uit tweewekelijkse coachingsgesprekken, groepsbijeenkomsten, workshops en een verdiepingsweekend. De workshops worden gegeven door onder andere de zandkunstenaar Gert van der Vijver en zanger en storyteller Matthijn Buwalda. Het verdiepingsweekend wordt doorgebracht in een klooster.

Corona

Het zou kunnen dat de maatregelen rondom het coronavirus in september nog niet voldoende zijn versoepeld. In dat geval wordt er alvast digitaal of met inachtneming van het 1,5 meter beleid alvast kennis gemaakt. Daarna kijken we als groep naar een andere startdatum. “In deze tijd willen we mensen iets aanbieden om naar uit te kijken. Dat kan alleen door alvast beweging te initiëren. Wanneer we daadwerkelijk in beweging (kunnen) komen, bepalen we dan later” vertelt Pieter daarover.

Over Hemelsbreed

Hemelsbreed is een Arnhemse eigentijdse kerk, een open community van mensen van jong tot oud die met elkaar optrekken, het leven vieren, samen lol maken en elkaar tot steun zijn. We willen leren om onbevangen te leven. Met elkaar ontdekken wat de breedte van de hemel is en wat geloven inhoudt. Dat doen we vanuit de basis van het christelijk geloof. De een voelt zich daar sterk mee verbonden en voor een ander is het vooral de zoektocht die centraal staat. Iedereen is bij ons welkom.

In deze video vertelt Pieter meer over het traject: https://hemelsbreed.info/ontdekken-wat-het-leven-je-nog-meer-te-bieden-heeft-en-wat-geloven-daarin-kan-betekenen/ Op onze website staat alle informatie: https://hemelsbreed.info/op-zoek-naar/ vragen stellen of aanmelden kan via info@hemelsbreed.info